Hoppa till innehåll
Hem » Ledare

Ledare

Ledarskap:

En balansgång mellan chef och människa

Vad skiljer en ledare och en chef åt?

Skillnaden mellan dessa är monumental om ni frågar mig.

En chef har vanligtvis en auktoritär roll med ansvar för att organisera och övervaka arbetsuppgifter och personal, medan en ledare har förmågan att motivera och inspirera människor för att nå gemensamma mål genom att visa vision, empati och förmåga att guida.

Chefskap handlar, med andra ord oftare om att hantera resurser och uppgifter, medan ledarskap fokuserar på att påverka och inspirera människor.

Bemanning av restaurangpersonal

”Working hard for something we don´t care about is called stress;

working hard for something we love is called passion”

                                                                    – Simon Sinek

Ingen ledare utan chef och vice versa.

Chefer och ledare behöver varandra, ungefär som yin och yang bildar de en helhet. De kompletterar varandra och tillsammans kan de lättare uppnå organisationens mål.

Chefer har ofta starka färdigheter inom planering, organisation och resurser.

Ledare är skickliga på att inspirera, motivera och guida människor.

Genom att samarbeta kan de dra nytta av varandras styrkor och skapa en effektiv och välfungerande arbetsmiljö.

Vi hjälper er att finna en väg där båda chef och ledare kan mötas i ert gemensamma vision och mål.

”Människor blir förbryllade när de ser hur lite en skicklig ledare gör och hur mycket som ändå blir gjort.

Men ledaren vet att det är så det fungerar.

När en ledare börjar göra för mycket är det dags att gå tillbaka till sitt centrum och inre tystnad, för det ger balans.

Balans skapar ordning. Där det finns ordning är det lite att göra.

– Lao-Tzu

Hållbar ledarskap

Ledarskap i vår bransch är avgörande för att skapa en framgångsrik och hållbar verksamhet.

En bred kunskap om mat och dryck är viktigt, att kunna hantera och handleda personal ger en bättre optimering av arbetsflöde och skapar en positiv arbetsmiljö.

En bra ledare inspirerar, ökar motivationen och medarbetarnöjdhet vilket i förlängningen ger nöjdare gäster. En bra ledare måste hantera stress under press, anpassa sig och teamet efter rådande förhållande, vara lyhörd, intagande och empatisk. 

Med en bra ledare i teamet kan ni uppnå nya nivåer helt enkelt.

Mail: info@gastrosofi.se

Tel: 0730-645672